Geschiedenis

Lomi Lomi betekent letterlijk: wrijven, kneden en in kleine stukjes maken.   

De Lomi Lomimassagetechniek is ontstaan op Hawaï. De eerste bewoners van Hawaï waren Polynesiërs die na een tocht van 2500 zeemijlen in hun dubbelwandige kano’s aankwamen in wat we nu Hawaï noemen. De kano’s werden begeleid door Kahuna-navigators – ‘kahuna’ betekent letterlijk geheimbewaarder. Deze Kahuna’s hadden in hun dromen een mystiek land in de zee gezien – Hawaï. Dit verklaart de magische aantrekkingskracht die dit land nog steeds heeft, een bron van energie en spiritualiteit.  

Eén van de geheimen die jarenlang door de Kahuna’s bewaard werd was de beoefening van de Lomi Lomi massageDit geheim met al zijn rituelen werd jarenlang door middel van familietradities doorgegeven aan de volgende generaties. Voor niet-Hawaïanen was dit dus onbekend terrein. Toen in de achttiende eeuw missionarissen het eiland betraden, verboden zij dit vanuit hun onwetendheid. In het geheim ging het echter gewoon door. 

Lomi Lomi is een geneeskunde die door de Kahuna’s met eerbied, liefde en spiritualiteit beoefend werd. Zij geloofden dat fysiek ongemak en ziekte het resultaat waren van onderdrukte emoties, psychische stoornissen en spirituele disharmonie. Een vastzittende gedachte of overtuiging kan het lichaam net zo goed blokkeren als een vastzittende spier.  

Op fysiek niveau verlicht Lomi Lomi stress en spanning. Ook stimuleert het de bloed- en lymfedoorstroom en wordt de verwijdering van afvalstoffen gereguleerd. Lomi Lomi stimuleert genezing na spierletsel, herstelt vitaliteit en verhoogt het metabolisme voor een beter afweersysteem.  

Aunty Margaret Machado heeft de beoefening van Lomi Lomi naar buiten gebracht en opengesteld voor nietHawaïanen. Daardoor kunnen ook mensen die niet op het eiland wonen deze bijzondere massagetechniek uitoefenen. 

Contact

06-19508444
0497-388113
info@ailani-lomi-lomi.nl

Adres

Binnenweg 10
5531 GJ Bladel
Voorheen Kruidenhuis Monique, graag achterom lopen naar het kruidenhuis